Image Aromatherapie

Helende sessie met Dorn, Breuss en Seiki

€75

(+-2u)

In een helende sessie wordt gebruik gemaakt van de methode van Dieter Dorn, de massage van Rudolf Breuss en de Seiki. Het verloop van zo'n sessie is volledig gericht op het stimuleren van jouw zelfhelend vermogen en is dus bij iedereen uniek.

Dorn

De dornmethode is een nagenoeg pijnloze, risicoarme, methode in de natuurgeneeswijze om gewrichten en wervels in hun oorspronkelijke stand te brengen, teneinde de pijn en de blokkades in deze gebieden te verhelpen. Bij de dornmethode worden de correcties altijd onder beweging uitgevoerd.

Breuss

Rudolf Breuss (1899-1990) ontwikkelde een tussenwervelschijfmassage, die zich uitstekend met de dornmethode laat combineren. Met de breussmassage kunnen veel wervelkolomproblemen, zoals : ischias, spit, scoliose, hernia, enz. op een ongevaarlijke manier en met succes worden behandeld.


SEIKI

Sei = geboorte/natuurlijke wijze, Ki = energie, Soho = begeleiding, mental coaching
Seiki is een energetische weg naar een volledige ontlading met een totale herbronning als doel. In Seiki zijn een aantal technieken van Reiki èn Shiatsu geïntegreerd.

Dorn

Dorn is dé behandelmethode voor o.a. alle vormen van rugklachten, schouderklachten, nekklachten of hoofdpijn. Ondanks het feit dat de dornmethode zeer mild is, zijn er situaties waarbij deze methodiek niet toegepast kan of mag worden.

breuss

Rudolf Breuss gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen telkens worden vernieuwd. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer regenereren. De breussmassage is een zeer zachte behandeling, die zowel op fysieke als emotionele spanningen inwerkt. Door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte en kan de Johannesolie waarmee wordt gemasseerd in de weefsels trekken. Dit stimuleert de regeneratie van de tussenwervelschijven. Het lost vele problemen op in ons bewegingsapparaat, in het bijzonder in het wervelkanaal in het heiligbeengebied. Normaal wordt de breussmassage na de dornbehandeling ingezet. Bij mensen die erg gespannen zijn kan het aangewezen zijn om de massage vooraf te geven.

Opgelet : Sint-Jansolie maakt de huid zongevoelig, blijf dus na behandeling minstens 4 uur uit het zonlicht !


Seiki

Seiki wordt gebruikt bij klachten die gerelateerd zijn aan stressfactoren.

Drink na een sessie veel water om de vrijkomende afvalstoffen af te voeren ! Best is 2 l water te drinken in de eerste 24 uur erna.

Dorn

Net als de meeste natuurgeneeswijzen zijn de wortels van de dornmethode al in de oudheid terug te vinden. In Europa werd de methode voor het eerst in Duitsland toegepast. Dieter Dorn (1938-2011), een landbouwer uit Allgäu (D), kwam door een kwetsuur in aanraking met een collega landbouwer, die bekend stond doordat hij met een zachte duimdruk rugklachten met succes kon behandelen. Ook Dieter Dorn werd door hem verlost van zijn pijn. Onder de indruk van dit succes ontwikkelde Dieter Dorn op deze basis een eigen therapieplan. Hij heeft deze methode dus niet zelf uitgevonden maar overgenomen, uitgebreid en verfijnd en aan de huidige tijd aangepast. Sindsdien wordt de behandelwijze dan ook de dornmethode genoemd.

breuss

Rudolf Breuss (1899-1990)

seiki

Seiki Soho is gebaseerd op de 3000 jaar oude oosterse kennis, en is in het leven geroepen door sensei Kishi Akinobu, een japanse shiatsu-meester. (°1949) Hij overleed op 22 oktober 2012.