Image Aromatherapie

Bloesemremedies

Wij werken met de BB van ladrôme.

De kracht van de natuur is sterker dan je denkt !

Wat zijn Bach bloesem remedies

Dr. Bach ontwikkelde een nieuwe methode waarbij er 38 remedies gemaakt werden van extracten van bloesems. Deze werden gebruikt om emotionele of mentale onevenwichten om te buigen naar positiviteit. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen aangesproken.

Dr. Bach zag ook 7 verschillende types van onevenwicht opduiken : angst - onzekerheid - onvoldoende interesse in het hier en nu - eenzaamheid - overgevoeligheid voor invloeden van anderen - moedeloosheid en wanhoop - overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

De 38 bloesem remedies vonden allemaal netjes hun plaats in één van deze zeven types.

Toepassing

Er zijn geen gevaren verbonden aan het gebruik van Bach bloesem remedies. Het principe "baat het niet dan schaadt het niet" is hier zeker van toepassing. De BB kunnen ook zonder probleem tegelijkertijd met eender welk medicijn ingenomen worden. Er is geen gevaar voor overdosis of gewenning. BB kunnen gebruikt worden tijdens de hele levensloop, ook bij dieren en planten !

Hieronder een kleine greep uit oorzaken van moeilijkheden waarbij de Bach bloesem remedies kunnen gebruikt worden :

  • Examenstress
  • verlatingsangst
  • onverwerkt verdriet
  • ADHD
  • burn-out
  • ...


Oorsprong

De Bach bloesems (BB) danken hun naam aan Dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was ontevreden over de klassieke geneeskunde, die volgens hem onvoldoende de oorzaken van ziektes aanpakte.