Image Aromatherapie

Aromatherapie

€3,35 - €30

Wij werken hoofdzakelijk met de EO van ladrôme.

Steeds een ruime voorraad van courante oliën.
Op eenvoudig verzoek maak ik jouw mengeling.

Wat is Aromatherapie

Aromatherapie is het gecontroleerd en geïnformeerd gebruik van plantengeurstoffen ( = essentiële oliën = aromathische oliën = aroma’s) om het algemeen welzijn en de gezondheid van een persoon te behouden en/of te verbeteren. Ze zijn zeer geconcentreerd, zeer krachtig werkend. Het is een holistische therapie, ze houdt dus rekening met lichaam en geest, emoties en gedachten.

De kracht van de natuur is sterker dan je denkt!
Niet op eigen houtje experimenteren zonder deskundige uitleg.

Toepassing

Aromatherapie kan voor heel veel zaken gebruikt worden. Daarom volgt hier slechts een beperkte opsomming :

  • Luchtwegproblemen
  • Spier- en gewrichtsproblemen
  • Huidproblemen
  • Ontsmetten en genezen wonden
  • Spijsverteringsmoeilijkheden
  • Emotionele problemen


Je kan - mits het inachtnemen van de contra-indicaties - aromatherapie gebruiken van tijdens de zwangerschap, doorheen de hele levensloop tot op het einde. Zwangeren, baby’s, kinderen, volwassenen, bejaarden, stervenden, ... allen kunnen ze baat hebben bij het toepassen van aromatherapie.

Oorsprong

De eerste vormen van aromatherapie zijn reeds terug te vinden in het verre Oosten, zo’n 3.000 jaar voor Christus. Via de kruisvaarders en de handelsroutes kwam deze kennis ook in Europa terecht. In de 16de eeuw werden de geneeskrachtige en ontsmettende eigenschappen van etherische oliën (EO) herontdekt door het uitbreken van de pestepidemie. Naderhand is deze aromatherapie verder ontwikkeld tot wat we vandaag de dag bij ons kennen.