Aromatherapie

In den heksenketel

Thuiskomen bij jezelf

Aromatherapie

 

Oorsprong

 

De eerste vormen van aromatherapie zijn reeds terug te vinden in het verre Oosten, zo’n 3.000 jaar voor Christus. Via de kruisvaarders en de handelsroutes kwam deze kennis ook in Europa terecht.

In de 16de eeuw werden de geneeskrachtige en ontsmettende eigenschappen van etherische oliën (EO) herontdekt door het uitbreken van de pestepidemie. Naderhand is deze aromatherapie verder ontwikkeld tot wat we vandaag de dag bij ons kennen.

 

Wat is aromatherapie ?

 

Het is een holistische therapie die gebruik maakt van plantengeurstoffen om het algemeen welzijn en de gezondheid van een persoon te bevorderen. Deze plantengeurstoffen noemt men etherische oliën of essentiële oliën, aromatische oliën of aroma’s. Heel belangrijk is dat we deze EO gebruiken op een gecontroleerde en goed geïnformeerde manier, gezien er ook wel enige gevaren aan verbonden zijn. Er wordt gewerkt met zeer geconcentreerde stoffen die schade kunnen veroorzaken als je ze op een verkeerde manier gebruikt. We werken enkel met zuivere EO met biogarantie en niet met synthetische stoffen die zeer gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. EO kunnen we gebruiken via de huid door massage en baden, of via de luchtwegen door ze te verdampen. En zeg nu zelf, wat is er aangenamer dan de geur van planten, bloemen, bomen, ... Als deze daarenboven nog een positief effect hebben onze gezondheid, waar wacht je dan nog op.

 

 

 

 

Toepassing

 

Aromatherapie kan voor heel veel zaken gebruikt worden. Daarom volgt hier slechts een beperkte opsomming :

✓ - Luchtwegproblemen,

✓ - Spier- en gewrichtsproblemen,

✓ - Huidproblemen,

✓ - Ontsmetten en genezen van wonden,

✓ - Spijsverteringsmoeilijkheden,

✓ - Emotionele problemen.

 

Je kan - mits het inachtnemen van de contra-indicaties - aromatherapie gebruiken van tijdens de zwangerschap, doorheen de hele levensloop tot op het einde.

Zwangeren, baby’s, kinderen, volwassenen, bejaarden, stervenden, ... allen kunnen ze baat hebben bij het toepassen van aromatherapie.

 

Producten

 

Wij werken met de EO van ladrôme, Florame en Phytomed.

 

Niet op eigen houtje experimenteren zonder deskundige uitleg.

De kracht van de natuur is sterker dan je denkt !

 

 

© 2017 In den Heksenketel - Baardegem-Dorp 27 9310 Baardegem - www.designbyliendk.be