Helende sessie

In den heksenketel

Thuiskomen bij jezelf

Helende sessie met Dorn, Breuss & Seiki

 

In een helende sessie wordt gebruik gemaakt van de methode van Dieter Dorn, de massage van Rudolf Breuss en de Seiki.

Het verloop van zo'n sessie is volledig gericht op het stimuleren van jouw zelfhelend vermogen en is dus bij iedereen uniek.

 

Duur van de sessie : +- 2 uur

Prijs : 60 euro

 

 

DORN

 

Net als de meeste natuurgeneeswijzen zijn de wortels van de dornmethode al in de oudheid terug te vinden. In Europa werd de methode voor het eerst in Duitsland toegepast. Dieter Dorn (1938-2011), een landbouwer uit Allgäu (D), kwam door een kwetsuur in aanraking met een collega landbouwer, die bekend stond doordat hij met een zachte duimdruk rugklachten met succes kon behandelen. Ook Dieter Dorn werd door hem verlost van zijn pijn. Onder de indruk van dit succes ontwikkelde Dieter Dorn op deze basis een eigen therapieplan. Hij heeft deze methode dus niet zelf uitgevonden maar overgenomen, uitgebreid en verfijnd en aan de huidige tijd aangepast. Sindsdien wordt de behandelwijze dan ook de dornmethode genoemd.

 

Wat is de dornmethode ?

 

De dornmethode is een nagenoeg pijnloze, risicoarme, methode in de natuurgeneeswijze om gewrichten en wervels in hun oorspronkelijke stand te brengen, teneinde de pijn en de blokkades in deze gebieden te verhelpen. Bij de dornmethode worden de correcties altijd onder beweging uitgevoerd. Pijn in de voeten, in de knieën, in de heupen en in de onderrug worden meestal veroorzaakt door beenlengteverschil en/of scheefstand van het heupgewricht en het heiligbeen. Die bekkenscheefstand is vaak de oorzaak van klachten zoals darm- en blaasproblemen, heupproblemen, lage rug- en nekklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen enz.

De therapeut controleert en corrigeert de scheefstand en de blokkades van de wervels door middel van een lichte duimdruk. Voor het toepassen van deze methode worden geen medicamenten, injecties of instrumenten gebruikt. Er zijn dus geen negatieve bijwerkingen !

Na een of twee dagen kan er een lichte spierpijn of een beurs gevoel optreden dat enkele dagen kan aanhouden. Deze ongemakkelijke reactie is op zich een goed teken, omdat dit doorgaans aangeeft dat de gecorrigeerde wervels in hun juiste positie zijn gebleven.

Om een zo groot mogelijk effect uit de behandeling te halen, mag men na de behandeling 3 à 4 dagen niet zwaar tillen of zwaar werk verrichten !

Beweeg bewust !

Daarnaast kan men door het aanleren van enkele eenvoudige oefeningen deze moeilijkheden in de toekomst vermijden.

Dus ook hier geldt het principe : heal jezelf !

 

Toepassing

 

Dorn is dé behandelmethode voor o.a.

alle vormen van rugklachten, schouderklachten, nekklachten of hoofdpijn.

Ondanks het feit dat de dornmethode zeer mild is, zijn er situaties waarbij deze methodiek niet toegepast kan of mag worden. Vraag raad aan uw therapeut.

BREUSS

 

 

Rudolf Breuss (1899-1990) ontwikkelde een tussenwervelschijfmassage, die zich uitstekend met de dornmethode laat combineren. Met de breussmassage kunnen veel wervelkolomproblemen, zoals : ischias, spit, scoliose, hernia, enz. op een ongevaarlijke manier en met succes worden behandeld.

 

Rudolf Breuss gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen telkens worden vernieuwd. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer regenereren.

De breussmassage is een zeer zachte behandeling, die zowel op fysieke als emotionele spanningen inwerkt. Door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte en kan de Johannesolie waarmee wordt gemasseerd in de weefsels trekken. Dit stimuleert de regeneratie van de tussenwervelschijven. Het lost vele problemen op in ons bewegingsapparaat, in het bijzonder in het wervelkanaal in het heiligbeengebied.

Normaal wordt de breussmassage na de dornbehandeling ingezet. Bij mensen die erg gespannen zijn kan het aangewezen zijn om de massage vooraf te geven.

 

Opgelet : Sint-Jansolie maakt de huid zongevoelig, blijf dus na behandeling minstens 4 uur uit het zonlicht !

 

 

 

SEIKI

 

Oorsprong

 

Seiki Soho is gebaseerd op de 3000 jaar oude oosterse kennis, en is in het leven geroepen door sensei Kishi Akinobu, een japanse shiatsu-meester. (°1949) Hij overleed op 22 oktober 2012.

 

Wat is Seiki Soho ?

 

Sei = geboorte, natuurlijke wijze 
Ki = energie 
Soho = begeleiding, mental coaching


 

Het is een energetische weg naar een volledige ontlading met een totale herbronning als doel.

In Seiki zijn een aantal technieken van Reiki èn Shiatsu geïntegreerd.

 

Toepassing

 

Seiki wordt gebruikt bij klachten die gerelateerd zijn aan stressfactoren.

 

 

Drink na een sessie veel water om de vrijkomende afvalstoffen af te voeren ! Best is 2 l water te drinken in de eerste 24 uur erna.

 

 

 

 

© 2017 In den Heksenketel - Baardegem-Dorp 27 9310 Baardegem - www.designbyliendk.be